onsdag 23 maj 2012

Kyckling i curry med ris

Ett favoritrecept är kyckling i currysås med ris. Om man ska ha maten i matlåda kan man gärna låta bli att reda såsen, så blir det perfekt dagen efter när man värmer i micro. Jag gillar dessutom när det blir lite gryta/soppa över maten. Torrt ris är bland det tråkigaste som finns. Den här rätten ger ungefär 405 kcal per portion om man väljer lättalternativ.


Recept, 4 port
4 kycklingfiléer
1 purjolök eller 1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
3-4 dl kycklingbuljong
2 dl creme fraishe
2 msk curry

Skär kyckling i mindre bitar och stek den lätt. Hacka löken och ha ner i pannan tillsammans med kycklingen och vitlöken som du pressar eller hackar fint. Häll på buljongen, curry och creme fraishen. Låt koka ihop i ca 10 minuter. Om man vill ha en lite tjockare sås kan man reda av. Servera med ris.

1 kommentar: