tisdag 18 februari 2014

Spagetti Bolognese

God köttfärssås, dessutom blir det rätt mycket mat på det här receptet. Lite roligt att göra köttfärssås som köttfärssås ska göras!


Recept,
600 g blandfärs
1 gul lök, finhackad 
1,5 dl rotselleri, finhackad 
1,5 dl champinjoner, finhackade 
2-3 st vitlöksklyftor, mortlade eller pressade 
3 msk rökt fläsk, finhackat (går bra med bacon i värsta fall)
150 g tomatpuré 
2 burkar krossade tomater 
1 krm torkad oregano
1 krm torkad basilika 
1 krm chilipulver 
salt, vitpeppar 

Stek det finhackade fläsket, lägg undan. Stek rotselleri, champinjoner, gul lök och vitlök i en gryta. När de fräst klart kan du lägga över fläsket också. Ta fram en ny stekpanna som du steker färsen i. Rör ner tomatpurén i färsen och rör runt. Blanda ner färsen i grytan med grönsaker och fläsk. Blanda ner de krossade tomaterna och resten av kryddorna. Låt sjuda i ca 15-20 minuter. Servera med spagetti och riven parmesan.

1 kommentar: