måndag 3 mars 2014

Älgstek

Husmanskost, okomplicerat och väldigt gott!


Recept
Stek (jag använde älg, tack pappa)
3 morötter
1 stor gul lök
köttbuljong
Salt och peppar

Bind steken om den behöver jämnas till. Bryn den sedan i en panna runt om så den får fin färg. Lägg ner i en gryta, salta och peppra. Skala och skär motor och lök i bitar. Fräs på och lägg sedan ner i grytan tillsammans med steken. Häll på köttbuljong så det täcker köttet till hälften. Låt sjuda på spisen till en innertemp av 70-75 grader (jag körde till 74 grader, det blev perfekt). Ta upp och låt vila i folie i ca 15 minuter. 

Av skyn kan man göra god sås. Sila bort motor och lök (spara gärna, det blir gott som tillbehör). Häll en del av skyn i en kastrull och låt reducera till hälften. Blanda i en skvätt grädde och eventuellt lite soja för färg. Red av om det behövs.

Servera med potatis och pressgurka.

1 kommentar:

 1. Hej!

  Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

  Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

  För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

  Med vänlig hälsning,

  Emilie
  Hittarecept.se

  SvaraRadera