Idag blev det stekt fläskfilé i champinjonsås med kokt potatis. Det blev mycket gott och det blev mycket mat, middagen imorgon är i alla fall säkrad. Dagens grönsak blev avokado (det passar verkligen till allt).
Recept, 4-6 portioner
Potatis, ca 2 st per portion
1 fläskfilé
6-8 st champinjoner (beroende på storlek)
Mjölk (såsen blev en lightversion), så det ser lagom ut i pannan (höfta!)
Salt/peppar/smör att steka i
Koka potatisen. Skiva fläskfilén och stek den så den får färg. Lägg över fläskfilén i en skål eller i en annan panna för tillfället. Skölj och skiva champinjonerna, stek i pannan som du stekte fläskfilén i. När champinjonerna börjar få färg slår du på lagom mycket mjölk. Red av såsen och lägg i fläskfilén igen, salta och peppra. Om man vill så kan man servera såsen som den är, dvs. man behöver inte lägga i fläskfilén igen utan kan servera såsen vid sidan om. Servera med potatisen samt grönsak av eget val.
Med lite roligare grönsaker kan maten bli lite mer färgglad.
nice....
SvaraRadera