Nytt recept igen! Idag var jag sugen på kyckling och jag har velat äta kinamat ett tag så det blev en kombination. Till serverades ris och några extra grönsaker behövdes inte då halva grytan bestod av grönsaker.
Recept, 4 portioner
4 st kycklingfiléer
1 msk soja
1 st röd paprika
1 st grön paprika
1 st vitlöksklyfta, i skivor
1 burk bambuskott
1/2 purjolök
1 msk soja
1 st röd paprika
1 st grön paprika
1 st vitlöksklyfta, i skivor
1 burk bambuskott
1/2 purjolök
Smör att steka i
salt och peppar
Jasminris till servering
salt och peppar
Jasminris till servering
Sötsur sås:
3 msk finhackad morot
1 st finhackad schalottenlök
1 klyfta finhackad vitlök
1 cm röd spansk peppar
1.5 dl kycklingbuljong
2 msk röd vinäger
1 tsk socker
1 tsk tomatpuré
Smör eller olja att steka i
2 tsk mjöl utrört i lite vatten till redning
1 st finhackad schalottenlök
1 klyfta finhackad vitlök
1 cm röd spansk peppar
1.5 dl kycklingbuljong
2 msk röd vinäger
1 tsk socker
1 tsk tomatpuré
Smör eller olja att steka i
2 tsk mjöl utrört i lite vatten till redning
Börja med den sötsura såsen. Skär och finhacka grönsakerna. Hetta upp olja i en kastrull och fräs grönsakerna lite försiktigt så de mjuknar men inte tar färg. Blanda ner de övriga ingredienserna utom redningen. Koka upp och tillsätt redningen under omrörning
Skär kycklingfilén i tärningar och marinera i soja. Skär grönsakerna i tärningar. Bryn vitlöken och tillsätt köttet. Fräs tills kycklingen är genomstekt och tag upp ur pannan. Fräs nu grönsakerna så de mjuknar och häll sedan tillbaka köttet. Tillsätt den sötsura såsen och rör om. Smaka av. Servera med jasminriset som fått koka under tiden.
Lite cashewnötter skulle nog passa bra till.
En portion, inklusive riset, går på ca 390 kcal. Smalt och mättande!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar