torsdag 16 september 2010

Pestolax

Det här är världens enklaste maträtt, men väldigt god! Maten klarar sig även själv större delen av tiden. Helst ska laxen toppas med lite rostade pinjenötter men de var slut hos närbutiken. 


Recept, 2 portioner

1 paket färskpasta, 250 gram
2 laxfiléer
Pesto (efter smak, men ca 2-4 msk)
Creme Fraiche, 3 msk
Pinjenötter, rostade
Citron

Lägg laxfiléerna i en lätt smord ugnssäker form. Blanda creme fraichen med pesto (om du inte gillar oljan så mycket så kan du "pressa" ur peston lite med skeden mot burken) och bre blandningen över laxen. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter i 225 grader. När det återstår ca 5 minuter kan färskpastan börja kokas samt pinjenötterna kan rostas. Blanda den färdigkokade pastan med lite av den resterande peston. Lägg upp på tallriken, pressa över lite citron och strö över lite pinjenötter. 

En klar ny favorit! Enkel och god, perfekt middag för mitt i veckan.

1 kommentar: