fredag 3 december 2010

Dragonkyckling

Idag blev det ännu en gammal favorit som inte blivit lagad på länge, nämligen dragonkyckling. Det är en jättelätt rätt att laga, få ingredienser och tar lika lång tid att laga som det tar för riset att koka (eller potatisen). Till serverades det lite gröna ärtor. Receptet kommer ursprungligen från arla.se och enligt mina beräkningar innehåller en portion ca 498 kcal (med mer av kycklingen än som syns på bilderna).

Bild tagen med blixt. 

Recept, 2 portioner

2 portioner ris
1,5-2 kycklingfiléer
2 dl cremefraische
1 hönsbuljongtärning
0,5 dl vatten
2 tsk dragon
0,5 dl riven ost
2 msk hackad persilja

Skiva kycklingen och bryn den lätt i en stekpanna. Blanda cremefraische, hönsbuljongtärningen, vattnet och dragonen i en gryta, värm till den börjar koka. Lägg ner kycklingen som får koka med i ca 3-5 minuter, tills kycklingen är genomkokt. Strö över persilja och riven ost och servera med ris eller potatis.

En sån här portion är perfekt om det serveras en förrätt och efterrätt också, men om man bara äter dragonkycklingen till middag så bör man nog slänga på lite mer av kycklingen och såsen för att bli mätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar