måndag 10 augusti 2015

Scones

Lyxfrukost! Snabbt och enkelt och hur gott som helst!


Recept, 4 st
3 dl mjölk
100 g smör
7-8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt

Blanda först de torra ingredienserna i en bunke, mjöl, bakpulver och salt.
Skär sedan smöret i bitar och blanda ner det i mjölblandningen. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma.

Servera med smör och sylt eller marmelad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar