måndag 15 februari 2010

Smörgåstårta-bakelse

Det första blogginlägget här får handla om förrätten jag gjorde igår till alla-hjärtans-dags måltiden som jag och min sambo åt, nämligen en smörgåstårta-bakelse. Det var första gången den rätten lagades och receptet hittades på recept.nu. (http://www.recept.nu/1.164971/recept.nu_redaktionen/forratter/fisk_skaldjur/smorgasbakelse_med_skagenrora_och_lax) Det blev mycket gott och det blev tom lite skagenröra över till min sambos glädje.

Det är alltså tre runda skivor av rostbröd med lager av skagenröra, laxröra och topping bestående av kaviar och räkor. Sidan är (relativt) täckt av persilja. Mycket gott!

Det kanske inte är så kul att veta men en portion av denna härliga förrätt innehåller (med lättmajonnäs):

Kcal: 626
Protein: 22%
Fett: 52 %
Kolhydrater: 26%
Vikt: 366.3 g/portion

1 kommentar:

  1. Fast med glutenfritt bröd så kanske den är en hit för en syster som behöver gå upp i vikt *ler*

    Kram
    Kim

    SvaraRadera