söndag 13 juni 2010

Potatissallad

Typisk sommarmat är ju potatissallad. Under varma sommardagar är det ganska gott med något kallt till det varma. Godast blir såklart det när man gör en egen sallad. Idag blev det potatissallad, fast det spöregnar och är ganska kallt ute. Det fick väl bli träning inför den "riktiga" sommaren (juli?).

Kladdigt men mättande (och gott)!

Recept, 4-6 port

1200 gram potatis
2 gula lökar
3 klyftor vitlök (alt ett par msk senap)
Persilja/Dill
2 dl Cremefraishe
2 dl Majonäs

Koka potatisen med skal. Skala och tärna när potatisen svalnat. Hacka gullöken och pressa vitlöken, blanda ner med cremefraichen, majonnäsen samt kryddor (med potatisen i en bunke). Låt stå i kylen ca 30 min till en timme innan servering. 

Till potatissalladen gjorde jag marinerade kycklingspett, se recept här!

1 kommentar:

  1. Kanske något man kan bli bjuden på i sommar?

    SvaraRadera