tisdag 26 oktober 2010

Fläskytterfilé med löksås

Idag rensade jag lite i frysen och hittade en fläskytterfilé. Det skivade och stekte jag och serverade med potatisklyftor, ugnsbakade morötter och löksås. Vi blev jättemätta!


Recept, 2 portioner

4 medelstora potatisar
Salt 
Olivolja
2 morötter
1/2 fläskytterfilé
Salt, peppar, rosmarin
Löksås
1 gullök
2-2,5 dl mjölk
Mjöl till redning

Börja med att skala potatis och morätter. Skär potatisen i klyftor, droppa över lite olivolja och salta. Skär morötterna på längden och lägg allt på en plåt. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter i 225 grader. Skiva fläskytterfilén och krydda. Stek på medelvärme. Hacka löken och stek den försiktigt i en kastrull så den blir lite mjuk. Spä på mjölken och låt börja sjuda. Om köttet stekt klart kan man blanda ner lite av stekskyn i såsen. Red av med en mjöl/mjölk blandning.

Imorgon blir det resten av köttet med kokt potatis, champinjonsås och ärtor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar