onsdag 20 juni 2012

Bruschetta

Godaste "varma mackan". Enkel och snabb att göra också. Perfekt att göra en fredagkväll om man vill lyxa till det men ändå göra något snabbt och enkelt.


Recept, 6 st

Ett gott lantbröd eller baguette
1-2 klyftor pressad vitlök
1/2 dl olivolja
3 tomater (finhackad)
en kruka persilja (finhackad)
En liten röd lök eller 1/2 normalstor
Parmaskinka eller Prosciutto, 6 skivor

Sätt ugnen på 200 grader. Skär brödet i tjocka skivor. Pensla brödet med olivoljan som du blandat med den pressade vitlöken. Blanda den hackade tomaten och persiljan med rödlöken. Fördela ut över det penslade brödet. Lägg en skiva skinka över varje Bruschetta, ge den gärna en liten snurr så den inte ligger helt platt över brödet. In i ugnen i ca 8-10 minuter.

Passar perfekt när man ska laga åt flera. Gör man den lite mindre är det en väldigt god och enkel förrätt som kan förberedas en bra stund innan.

Mozzarella är väldigt gott att ha på också om man vill ha en lite tyngre Bruschetta. Tycker man om skinkan som den är kan man lägga på den efter ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar