söndag 3 juni 2012

Potatis och morotsbiffar med feta

Ännu en vegetarisk favorit! Potatis och morotsbiffar med fetaost, en perfekt restmat.


Recept 4 port

700 gram Potatis, kokt
6 st kokta morötter
2 klyftor Vitlök
1 st hackad Schalottenlök
100 gram Fetaost
3 st Ägg
3 msk finhackad Persilja
2-3 msk Ströbröd

Riv ner potatis och motor (superbra med en matberedare). Blanda i en bunke med pressad vitlök, hackad schalottenlök, ägg, persilja, ströbröd och fetaost i fina bitar eller nersmulad. Forma till ca 12 st biffar som du steker på medelvärme.

Jag brukar servera med Taboule. Det går bra med en vanlig sallad också. Med en smalare fetaost ger varje portion (ca 3 biffar) ca 315 kcal.
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar