En klar favorit! Vad gott det är med riktig lax och inte bara de frysta små portionsklumparna. Och så lätt att göra, på ingen tid alls!
Recept, 8-10 portioner
1 hel laxsida
1 kruka dill
3 citroner
flingsalt
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxen på en plåt med skinnsidan ner. Om du vill underlätta disk så kan du lägga laxen på aluminiumfolie. Pressa saft från 1 citron över hela laxen. Strö över salt. Hacka dillen och strö över den också, du kan gärna trycka till dillen lite. Skiva 2 citroner och lägg jämt över laxen. In i ungen i ca 25 minuter. Servera med t.ex. potatis och romsås.
1 hel laxsida
1 kruka dill
3 citroner
flingsalt
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxen på en plåt med skinnsidan ner. Om du vill underlätta disk så kan du lägga laxen på aluminiumfolie. Pressa saft från 1 citron över hela laxen. Strö över salt. Hacka dillen och strö över den också, du kan gärna trycka till dillen lite. Skiva 2 citroner och lägg jämt över laxen. In i ungen i ca 25 minuter. Servera med t.ex. potatis och romsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar