söndag 27 maj 2012

Tacopaj

En av mina favoriter, tacopaj!


Recept, 5 portioner

400 gram Nötfärs, 
1 dl Gul lök, fryst
2 msk Taco kryddmix (Santa Maria)
3 dl Vetemjöl
50 gram Smör
1 dl Kesella
2 klyftor Vitlök
2 dl creme fraiche
2 st Tomat
100 gram Ost

Stek köttfärsen. När den nästan är färdigstekt har du ner löken. Blanda sedan ner tacokryddan tillsammans med lite vatten. Degen: Om du har en matberedare rekommenderar jag att du använder den. Annars får du nypa ihop degen, vilket också går bra men är lite jobbigare. Blanda mjöl, smör och kesella till en jämn deg. Tryck ut den i en form. Förgrädda i ca 5-10 minuter. När skalet är förgräddat häller du på köttfärsen. Hacka tomaterna som du lägger över köttfärsen i pajskalet.

Du kan även variera lite och ha i majs och oliver i köttfärsblandningen. Blanda sedan krossad vitlök med cremefraiche och riven ost. Bred över pajen. 

Grädda i ugnen tills "toppingen" har fått en fin färg.

Servera med en sallad. Pajen ger ca 5 portioner på ca 470 kcal med lättalternativ.

1 kommentar: