söndag 20 maj 2012

Saffranslax

Det här är en jättelätt rätt att laga men den har även en rätt speciell smak. Först tänkte man på lussebullar (mest pga doften tror jag) men det gick snabbt över faktiskt. Ett helt okej alternativ till den vanliga laxen!


Recept, 4 portioner

4 laxfiléer
2 dl kokosmjölk (jag använde lätt kokosmjölk här)
2 msk sweet chilisås
1/2 pkt saffran
1/2 fiskbuljong tärning

Blanda kokosmjölken, sweet chilisås, saffran och fiskbuljong. Lägg i laxfiléerna och koka upp. Låt småputtra i ca 5-6 minuter. Vänd på laxfiléerna efter halva tiden. Servera med pasta eller potatis. Vi åt detta två dagar i rad, först med potatis (varsin hel laxfilé) och sen med pasta (där laxfilén var nerskuren i tärningar istället). 

Varje portion är ca 450 kcal.

1 kommentar: