tisdag 8 juni 2010

Färsbiffar!

Idag fick jag massor med fin köttfärs av min farmor och farfar, så vad passade då bättre än att fixa lite färsbiffar till middag. Jag kryddade dem med vitlök, som jag även hade i tzatzikin. Till allt detta blev det klyftpotatis (igen, det är gott!) och broccoli. Hela denna måltid går på ca 480 kcal!


Recept, 4 port

450-500 gram köttfärs
1 ägg
3 klyftor vitlök
Salt och peppar

Blanda ner ägget i köttfärsen, pressa ner vitlöken och krydda med salt och peppar. Forma till biffar och stek på medelvärme.


8 potatisar
Olivolja
Salt

Skala och skär potatisen i klyftor. Pensla med olivolja, salta och sätt in i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter. 

 

2 dl Gräddfil (man tar vad man har)
2 klyftor vitlök
0,5-1 gurka

Riv gurkan och pressa ut allt vatten. Blanda ner gurkan i gräddfilen och pressa ner vitlöken. Låt stå en stund. 

Det blev mat över till två fina matlådor, vilket betyder god mat även i morgon!

1 kommentar:

  1. Enkel mat är oftast godast. Detta ser både enkelt och gott ut.

    SvaraRadera