lördag 2 oktober 2010

Maränger!

Igår när jag gjorde wallenbergare blev det 2 äggvitor över, så jag passade på att använda sambons muskelkraft till något nyttigt (??), nämligen maränger. Han vispade och jag spritsade, riktigt samarbete! Som sprits använde jag bara en plastpåse med avklippt hörn, fungerade fin fint.

Det blev många maränger på bara 2 vitor! Visst ser det ut som en massa smurfmössor?

Recept:

2 äggvitor
1 krm vitvinsvinäger
1,5 dl strösocker

Vispa vitorna till ett vitt skum. Vispa ner vinägern och fortsätt att vispa tills bubblorna i skummet blir små, skummet ska bli mer slätt. Vispa ner lite socker i taget och fortsätt sedan vispa tills du har en hård vit smet. När man kan vända bunken upp och ner utan att smeten rinner är det klart! Elvisp rekommenderas men om det inte finns någon att tillgå fungerar en stark sambo bra (i värsta fall får man själv ett litet träningspass). In i ugnen i ca en timme (1,5 timme om marängerna är lite större) i 100 grader.

Fint i glasburk (gammal syltburk).

En hyllning till gamla goda tiders barnkalas. Nostalgi!

2 kommentarer:

  1. Nästa gång vi har kalas får du göra maränger, så står jag för glass, grädde och chokladsås. Gamla traditioner ska ej glömmas bort, fram för nostalgi!

    SvaraRadera
  2. Det är en deal! Och det borde väl inte dröja så länge, pappa fyller ju år snart och då borde det väl bli kalas? :)

    SvaraRadera