söndag 17 maj 2015

Hemgjord glass

Så enkelt och så himla gott! Nya efterrättsfavoriten! Nu blir det ingen köpeglass i sommar längre!


Recept
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
3 dubbeldajm (eller annan choklad som går bra att hacka)
Kolasås (vanlig på tub eller karamelliserad mjölk)

Hacka dajmen/chokladen. Vispa grädden någorlunda fast, den ska kunna bilda toppar om man drar upp vispen ur bunken. Blanda ner den kondenserade mjölken och dajmen/chokladen. Häll i en form, efter du hällt ner hälften av smeten ringlar du ner kolasås. Fyll på med resten av smeten. Dekorera om du vill med ytterligare kolasås, strössel, mer dajm eller choklad. Plasta in och ställ in i frysen minst 4 timmar innan servering. Ta ut ur frysen en liten stund innan servering så den får mjukna något.

Jag använde en brödform till glassen, blev perfekt.

Nästa gång ska jag prova med apelsinkrokant i smeten. Eller varför inte göra jordgubbsglass med hjälp av lite sylt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar