söndag 10 maj 2015

Schnitzel

Skinkschnitzel är inte alls svårt att göra så länge man inte är rädd att ta i lite. Det blir väldigt gott också! Jag använde skinka och inte kalv som det "egentligen" ska vara.


Recept, 4 port
Skinkschnitzel, ca 600g 
Ägg, 2-3 st
Ströbröd, 2-3 dl
Vetemjöl, 2 dl
Salt
Peppar
Smör att steka i

Lägg ut köttet mellan två ark av bakplåtspapper eller platsfilm. Banka sedan köttet riktigt platt med hjälp av ett tungt föremål, t.ex. undersidan av en kastrull (så gjorde jag). Banka ordentligt, var inte rädd för att ta i! 


Ta det utplattade köttet och vänd först i vetemjöl, sedan i ägg, och avslutningsvis i ströbröd. Krydda gärna ströbrödet med salt och lite peppar så kommer kryddorna med på en gång. Stek sedan schnitzeln på hög värme i smör i stekpanna. 


Servera med en klick persiljesmör på schnitzeln och med pommes frites eller potatisklyftor (jag hade kokt potatis vid detta tillfälle), vid sidan om passar det bra med citron och kapris.

Schnitzel ger en lite lyxig och avancerad känsla, även om det är lika lätt som panerad fisk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar