torsdag 24 november 2011

Currylax i ugn

Här är ett nytt favoritrecept på lax! Om man inte gillar så stark mat så rekommenderar jag att man tar lite mindre curry.

 Det ser kanske inte så aptitligt ut men det var gott. Maten åkte rakt ner i matlådor för att ätas till lunch nästa dag.

Recept, 4 port
4 laxfiléer
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 dl cremefraishe
1/2 dl mjölk
2 msk curry
2 dl riven västerbottenost
Salt och peppar

Lägg laxen i en smord form, salta och peppra. Hacka purjolök och lägg i en bunke. Pressa ner vitlök och blanda ner cremefraish och mjölk. Blanda ner curryn så den fördelar sig jämt och blanda sedan ner den rivna osten. Bred blandningen jämt över laxfiléerna. Tillaga i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter. Servera med kokt potatis eller ris.

 Direkt ur ugnen. Om man kollar noga så ser man 4 laxfiléer under täcket av curry och purjolök.

Trots att det inte är så mycket rinnig sås så blev maten inte alls torr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar