söndag 27 november 2011

Fläskfilé i champinjonsås

Ikväll lagde jag fläskfilé i champinjonsås. Jättelätt att göra och kräver inte alls många ingredienser.


Recept, 4-5 port
1 hel fläskfilé, ca 600 g
400 g färska champinjoner
2 schalottenlökar
4 dl matlagningsgrädde
0,5-1 msk soja
Hackad persilja
Salt, peppar

Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Salta och peppra och bryn fläskfilébitarna i en gryta. Ta upp bitarna och lägg istället ner hackad schalottenlök så den får mjukna något, lägg sedan ner champinjonerna som du skivat. Rör om noga, låt steka på tills champinjonerna avgett tillräckligt med vätska (de krymper ganska rejält i storlek). 

Lägg tillbaka fläskfilén och häll på grädden. Rör om och droppa sedan ner sojan (ger såsen lite roligare färg, det kan lätt bli lite grådaskigt annars). Rör ner den hackade persiljan innan servering. Red av om det behövs. Servera med t.ex. potatis och ärtor.

Jag har lagat det här en gång förut (något annorlunda), det inlägget hittar du här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar