söndag 20 november 2011

Gryta på lövbiff

Ikväll gjorde jag en gryta som fick koka länge. Hade tänkt att ha ris till, men det fanns det inget, så det blev jättepasta istället vilket fungerade ganska bra. =)


Recept (på ett ungefär)

400 g lövbiff
1 gullök
1 paprika
3 soltorkade tomater
1 burk champinjoner
1 paket bacon
1,5 burk finkrossade tomater
1/2 burk creme fraishe
2 msk kalvfond
1,5 msk soja
Hackad persilja
Salt och peppar

Stek lövbiffen som du skurit i långsmala skivor. Häll ner hackad lök, paprika, finhackade soltorkade tomater och champinjoner. Stek baconet (även det finskuret) i en separat panna och lägg sedan ner det i grytan. Häll på tomater, creme fraishe, fond och soja. 

Krydda med persilja, salt och peppar. Låt koka i ca 40 minuter så lövbiffen får en chans att bli lite mör, men se till att inte all vätska kokar bort, då får du fylla på med lite vatten då och då. Servera med ris eller pasta.


1 kommentar: