måndag 19 april 2010

Önskar att jag hade en elgrill till min glacerade kyckling

Det vore himla bra med en elgrill när det är såhär kallt ute. Men i brist på annat får stekpannan duga (det får bli en investering till hösten när man inte kan grilla ute längre). Idag blev det i alla fall glacerad kyckling med klyftpotatis, broccoli och bearnaisesås.


Recept, 2 port:

400 gram potatis
2 kycklingfiléer
200 gram broccoli

Glace (höftar bara, vet ej proportionerna)

Soya
Olivolja
Chilipeppar
Krossad vitlök
Honung

Skala potatisen och skär i klyftor. Lägg på plåt med bakplåtspapper och pensla med lite olja, salta väl. In i ugnen på 225 grader, ca 22-25 minuter.

Skiva kycklingen (med elgrill eller tålamod kan man köra på hel kycklingfilé men i stekpannan går det lite snabbare om den är skivad.) Pensla kycklingen med glacen innan du lägger ner den i pannan. Stek på medelvärme annars är det lätt att kycklingen bränner på grund av glaceringen.

Koka broccoli, eller gör som jag: koka upp vatten i vattenkokare och häll över den frysta broccolin i en kastrull. På det sättet kokar inga vitaminer och mineraler bort men broccolin blir både tinad och varm.

Per portion: ca 400 kcal (om man bara tar en klick, max 2-3 msk, bearnaisesås)

Det var stora fina potatisar idag. Om man vill variera så kan man gärna krydda dem lite extra med basilika, oregano, chilikrydda, eller det man är sugen på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar