fredag 23 april 2010

Ungsrostade rotfrukter med rostbiff

Ikväll blev det en riktig fredagsmiddag! Rotfrukter och lite grönsaker i ugn med stekt rostbiff. 

Recept, 2 portioner

4 potatisar (ca 400 gram)
4 morötter
4 champinjoner
150 gram broccoli
1 msk olivolja
En liten klick (1-2 msk) bearnaisesås

Per portion: 486 kcal

Potatis och morötter skalas. Potatisen skärs i klyftor och penslas med lite olja och salt. I det här fallen skars hälften av morötterna i stavar och den andra hälften skars i bitar. Stavarna skulle jocke äta så de fick gå in i ugnen och bitarna skulle jag äta så de kokades. Smaken är som baken. Champinjonerna delas i två delar. 


 Ugnen ska värmas upp till 225 grader. Potatisen och morötterna ska vara inne i ca 25 minuter men champinjonerna ska bara vara inne i ca 10, annars skrumpnar dem. Stek rostbiffen efter att ha kryddat med salt och peppar. Lätt som en plätt! Broccolin gjorde jag som vanligt med, lägg i en kastrull och häll över kokt vatten från vattenkokaren. Tinat och färdigt.

Riktigt gott och mättande!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar