torsdag 18 november 2010

Gravlaxpasta!

Gravlaxpastan lagade jag jättemycket förut, precis som paprikasoppan. Men precis som soppan överlagade jag nästan den här med så jag tröttnade väl lite. Men nu är den tillbaka! Det här är ett recept som från början kommer från arla.se, jag har ändrat lite i det bara. Det är en pastasås med den goda smaken av gravad lax men UTAN den äckliga konsistensen. Det är ett smalt recept också, med broccoli till blir det ca 480 kcal, och då blir man ordentligt mätt också. Det här kommer ni nog få se flera gånger framöver.

Det är svårt att få till bilderna nu när det är så mörkt hela tiden. Blixt eller inte blixt?

Recept, 4 portion

4 portioner pasta
2 förpackningar gravad lax, 200 g
4 dl Arla Köket mini crème fraiche
3 msk svensk senap
1 msk honung
1/2 pressad citron
1 dl hackad dill
2 krm nymald vitpeppar

Koka pastan. Skär laxen i tärningar. Blanda övriga ingredienser och värm upp tills det börjar koka lite. Blanda då ner laxen som får koka med lite en kort stund så laxen bli kokt. Servera med broccoli/ärtor/brysselkål/annan sallad och med en liten bit citron.

En klar favorit bland middagarna.

Det går mycket snabbt att laga gravlaxpastan, lika lång tid det tar för pastan att bli klar ungefär då man lagar såsen under tiden pastan kokar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar