onsdag 10 november 2010

Korvgratäng/korvstroganoff i ugn

Idag blev jag inspirerad från både korvstroganoff och gratäng så det blev en kombination av de båda. Till det hela kokade jag ris och värmde brysselkål. 


Recept, 4 portion

400 gram skivad falukorv
1 hackad gullök
3 skivade tomater
3 dl cremefraishe
4 msk tomatpuré
2 msk senap
2 dl riven ost
svartpeppar/salt

Lägg de skivade falukorvsbitarna i botten på en ugnsform. Lägg över tomatskivorna och strö över den hackade löken. Peppra lite. Blanda cremefraishe, tomatpuré, senap och riven ost. Bred blandningen över korven, tomaterna och löken. Krydda med lite oregano eller annan passande krydda. Sätt in i ugnen i ca 20-25 minuter på 225 grader. Nu kan du börja koka ris eller förbereda det som ska serveras till.

En portion ger 560 kcal räknat med ris (0,75 dl okokt per portion) och 462 kcal med potatis (150 gram). Kan vara bra att variera beroende på dag och aktiviteter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar