måndag 22 november 2010

Köttfärslimpa, dag 2

Det blev som sagt en hel del köttfärslimpa igår som räckte till middag även idag. För omväxlings skull gjorde jag istället för kokt potatis egna pomfrites i ugn och istället för kantarellsåsen gjorde jag egen bearnaisesås.


Receptet på bearnaisesåsen har gjorts om lite, nu ser det ut såhär:
2 portioner

3 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
5-10 vitpepparkorn, krossade
1,5 schalottenlök, finhackad
2 äggulor
150 gram smör
Dragon
Körvel

Blanda vatten, ättika/vinäger, vitpeppar och lök. Koka tills vätskan reducerats till hälften. Sila bort löken och peppar men behåll vätskan. Vispa i äggulorna och klicka i smöret under omrörning och låg värme. Krydda med dragon och körvel.

Det gäller att vara försiktig med värmen från plattan, men inte fega ut så såsen blir för rinnig.

2 kommentarer:

  1. Beasåsen ser helt yum ut! Du måste lära mig! :)

    SvaraRadera
  2. Om din mamma lär mig laga dom där "citronerna" så lär jag dig göra bea! =) Matlagningskurs i jul? =)

    SvaraRadera