fredag 12 november 2010

Paprikasoppa

Den här soppan lagade jag jättemycket förut, nästan så att jag tröttnade på den tillslut. Men nu har det gått ett tag så nu är jag sugen igen! Den är väldigt matig (!) men jättelätt att göra och dag två är det nästan lite mer "gryta" över den än soppa, den tjocknar lite liksom, men smakar nästan ännu bättre.


Recept, 4 portioner

2-3 dl okokt pasta (beroende på hur matig man vill ha den)
2 tärnade paprikor (jag använder en röd och en gul)
1 hackad gullök
2 burkar, ca 8 dl, krossade tomater (går bra med passerade tomater också)
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 krm svartpeppar
1 krm socker

Koka pastan. Tärna paprikan och hacka löken, stek lite lätt i en panna eller gryta. Rör i peppar, tomat, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt koka ihop och lägg sedan i den kokta pastan. Smaksätt med socker och salt. Servera gärna med en bit bröd till. Jag tycker det är gott med butikernas "hembakta" baguetter till.

 Enbart soppan är ca 418 kcal. Med brödet blir det lite till men det finns gott om utrymme att välja ett gott bröd som mättar bra. Jag bredde lite hemgjort vitlökssmör på baguettehalvorna som jag sedan la i ugnen i ca 10 minuter i 125 grader, jättegott till soppan!

2 kommentarer:

  1. Åh den såg verkligen jättegod ut!

    SvaraRadera
  2. Den är verkligen jättegod! Och enkel att göra. Tror jag räknade ut nångång att den bara kostar ca 16 kr per portion också. =)

    SvaraRadera