tisdag 4 januari 2011

Lax med parmesan och pinjenötter!

Lax är så gott och så enkelt att göra. Från nyårsmiddagen blev det parmesanost kvar som jag passade på att använda idag. Till laxen kokade jag ris och till det hela serverades salladen från morotsbiffarna. Middagarna överlappar varandra lite här.


Recept, höftat, 2 portioner

2 laxfiléer
ca 1-1,5 dl riven parmesanost
en massa dill
1/2 citron
ett gäng pinjenötter

Smörj en ugnssäker form med smör eller olja. Lägg ner laxfiléerna i denna och krydda med lite salt och peppar. Strö över dill så filéerna täcks. Pressa citron över. Strö över osten och sätt in i ugnen i 20 minuter i ca 225 grader. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna en stund innan servering.

Såsen improviserades ihop med hjälp av lite mjölk, en skvätt grädde, en skvätt hummerfond och lite dill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar