onsdag 19 januari 2011

Favorit i repris, kycklinggryta!

Idag åt vi en av våra riktiga favoriter, sötsur kycklinggryta! Den är väldigt enkel att göra, det enda som är lite jobbigt är allt hackande. Det är riktigt mycket hackande av grönsaker och lök, men när den biten är klar så är allt super enkelt. Receptet har jag visat tidigare, det hittar ni här! Den här gången gjorde jag dock tredubbelt av den sötsura såsen, det blir väldigt bra faktiskt. Riset blir inte så torrt och det blir bättre när man fryser in resterna.

Många av de viktiga smakerna i den sötsura såsen.

Självklart användes den nya gjutjärnsgrytan! Här steks kycklingen som fått marinera i soja.

Sötsur sås som väntar på att få blandas med.....

....kyckling, paprika, bambuskott, vitlök och purjolök.

 Då blir det så här fint! Låt det småsjuda en stund så paprikan blir lite mjuk men fortfarande lite knaprig.

Så här vackert blir det på tallriken sen med lite sesamfrön på toppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar