tisdag 4 maj 2010

Morotspasta

En av mina favorit pastasåser är morotspastan. Den är jättegod både för de som gillar morötter och de som inte gillar morötter, den smakar nämligen inte så jättemycket av morot. Såsen är även väldigt enkel att göra och nyttig. Eftersom hela såsen nästan bara består av grönsaker så behöver man inte ha några extra grönsaker till maten.

Toppad med lite finhackad persilja.

Recept, 4 (generösa) portioner

400 gram (ca 3 stora) grovt rivna morötter
1 hackad gul lök
3 klyftor pressad vitlök
2 msk olivolja
5 dl krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 st grönsaksbuljongtärning
2 dl Mini fraiche
1 tsk socker
Oregano
Basilika
4 portioner pasta

Per portion: 460 kcal

Fräs de rivna morötterna, löken och vitlök i olja i en stor kastrull/wokpanna. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljongtärning, socker, kryddor och cremé fraiche. Låt såsen koka i 15 minuter. Servera med kokt pasta som får koka under tiden såsen görs. 

 Det är bra träning att riva morötter.

En liten makaron har smitit (min duktiga mamma som målat tavlorna i bakgrunden).

1 kommentar:

  1. Åh det måste jag ta och testa någon dag. lät både gott och billigt! :)

    Tack för svar på min "tävling", resultatet kommer lite senare idag.

    SvaraRadera