söndag 30 maj 2010

Födelsedagsmat

Igår var det min födelsedag och då blev det en av mina favoriträtter, lax! Till laxen åt vi klyftpotatis och broccoli med romsås, och till efterrätt budapestbakelse!


Recept, 2 portioner

2 laxfiléer
4 potatisar
Broccoli
1-2 dl cremefraische
1 burk stenbitsrom
Salt och citronpeppar

Skala potatisen och skär i klyftor. Pensla med olja, salta och sätt in i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter. Salta och peppra laxen, stek på medelvärme. Värm broccolin och blanda cremefraishe och rom till såsen.

Om man vill kan man krydda klyftpotatisen med lite oregano/basilika/rosmarin eller annan god krydda också, förutom saltet.

Födelsedagsbakelse! Dock ej hemmagjord utan inhandlad, men minst lika god för det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar