tisdag 11 maj 2010

Entrecote på älg

Ibland har man det bra. Och ibland har man det bättre, som när min far skickar med mig fina köttbitar. Här är en älgentrecote som jag tillagade för ett tag sen. Till den hade jag potatismos, broccoli och rödvinssås.

Inga dåliga skivor på tallriken (nästan 2 portioner här).

Recept (endast ingredienser, inga måttangivelser)

Entrecote, älg
Vitlök
Rosmarin
Salt/peppar
Potatis
Mjölk
Smör
Broccoli
Rödvinssås (ja det blev pulvervarianten denna gång)

Putsa köttet fint om det behövs. Skär vitlöken i fina bitar. Gör små hack i entrecoten och lägg i små vitlöksbitar. Gnid in resten av vitlöken i köttet tillsammans med kryddorna. Bryn köttet innan du lägger det i en lätt smörad ugnssäker form. Sätt i en stektermometer och stek i ugn till en innertemperatur av: 58 grader (medium/rare),  62 grader (medium) eller 72 grader (välstekt). Beräkna cirka 45-50 minuter. Låt köttet vila i ca 10 minuter innan du skivar köttet i lagom tjocka/smala skivor. Koka potatisen och mosa sedan med mjölk och smör. Koka såsen enligt anvisningar, tina broccolin.

Direkt ur ugnen.

 Uppskuren och klar.

1 kommentar:

  1. Men hallå där... fattiga studenter? Denna maträtt är en söndagsmiddag! Du skämmer bort vår son som fick falukorv och makaroner när han bodde hemma. Skämt åsido, det ser fantastiskt gott ut. //Annika

    SvaraRadera