onsdag 5 maj 2010

Lyxig omelett

Ibland har man tur när man kollar i kylskåpet. Till lunch blev det "vad har vi i kylen som man kan göra något av", dvs. det blev omelett toppad med skagenröra och stenbitsrom!


Eftersom vi inte hade allt för mycket i kylen blev det en liten omelett för 2 personer, men med knäckemacka till så blev man både mätt och belåten. 

Omelett, 2 portioner

3 ägg
Mjölk, ca 2-3 msk
Några skivor hackat kalkonpålägg
3 skivor ost
1 tomat skuren i skivor
Skagenröra (rydbergs)
Stenbitsrom

Hetta upp en panna och smöra lite. Vispa ihop ägg och mjölk. Lägg den hackade kalkonen i pannan och häll äggsmeten över. Lägg över ostskivorna och sedan tomaten. Stek tills omeletten stannat, ibland kan man behöva lyfta på den och tilta pannan lite för att låta vätskan rinna ner under omeletten och få kontakt med den heta pannan. På det sättet behöver man inte göra hål i omeletten för att den ska stelna ordentligt. Dela den i två delar och lägg på tallrik. Toppa med skagenröra eller något annat gott du har kvar i kylen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar