lördag 8 maj 2010

Laxsida i ugn

Jag fick en hel lax av min far och mor för ett tag sen, jag gjorde då hel lax i ugn. Det blev jättegott, mycket godare än portionsfiléerna av lax som man köper i frysdisken. Till det hade jag kokt potatis, broccoli och kall romsås.


Recept

Hel lax/En laxsida
Citron
Dill
Salt/peppar
Potatis
Broccoli
Cremefraische
Rom (kaviar)

Sätt ugnen på 175-200 grader. Skär upp laxen om det behövs för att komma åt att krydda (hel lax). Pressa citronsaft över samt krydda med dill och salt/peppar. Lägg laxen med skinnsidan ner i en ugnssäker form (om det bara är en laxsida annars spelar det ingen roll för då är båda sidor skinnsidor).  Stek i ugnen tills man ser att skinnet har börjat lossna från laxen, ca 25-50 minuter beroende på ugn, temperatur och storlek på fisken.

Direkt från ugnen.

På tallriken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar