lördag 15 maj 2010

Skaldjurspasta med vitlök och chili

Ikväll blev det en gammal favoriträtt, nämligen skaldjurspasta med vitlök och chili! Den är jättelätt att göra och supergod. Och precis som allt annat blir rätten bara bättre ju finare råvaror man använder. Vi valde idag att ha i räkor, och då tog färska räkor som sambon fick skala.


Recept, 4 port

4 portioner pasta, fullkorn
500 gram krossade tomater
2 dl creme fraiche, paprika/chili
3 krossade vitlöksklyftor
3 msk hummerfond
1 dl hackad persilja
200 gram skalade räkor (eller annat skaldjur t.ex. kräftstjärtar)

Per portion: 486 kcal

Koka pastan. Koka ihop krossade tomater med creme fraichen, vitlöken, fonden och persiljan. När pastan är klar och såsen är varm så blandas räkorna i såsen så de blir varma bara. Servera med grönsaker och toppa med lite persilja, klar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar