söndag 2 januari 2011

Rester som blir till mera rester...

Resternas onda cirkel! Eller så är det jag som är oförmögen att bara laga mat åt två personer, på något sätt råkar det alltid bli mat åt fyra... 

Igår åt vi rester från nyårsmiddagen, vi fick ungefär hälften av Oxfilé Wellington kvar samt alla ingredienser till Madeirasåsen. Vi hade faktiskt även efterrätt kvar också, lyxmiddag två dagar i rad! Vi hade dock ingen hummer kvar så för att fylla ut det lilla tomrummet gjorde jag lite vitlöksbröd och kokade lite potatis. Haricots verten fick även sällskap av några ärtor. Så här fint blev det.


Jag passade på att koka lite extra potatis, tänkte att det kunde underlätta middagen idag. Vi hade nämligen en massa morötter kvar från Madeirasåsen och en massa ägg kvar från alla rätter så jag slängde ihop några potatis-, feta- och morotsbiffar! Det blev faktiskt lite duxellmassa kvar också, så den la jag på biffarna, det blev jättegott! Förutom duxellmassan som innehöll rökt sidfläsk (recept på det kommer imorgon) är den här rätten helt vegetarisk.



Recept, 2-4 portioner

6 små kokta potatisar
6 små/halvstora kokta morötter
2 pressade vitlöksklyftor
1 finhackad schalottenlök
100 gram fetaost
lite persilja
3 ägg
2-3 msk ströbröd

Riv potatisen och morötterna. Blanda ner övriga ingredienser (fetaosten smulas ner), ströbrödet sist. Låt stå en stund så ströbrödet suger upp lite av vätskan så smeten blir formbar. Forma smeten till runda biffar som får steka i smör på medelvärme. Servera med en sallad eller lite bröd.

Bra restmiddag. Det blev dock 4 biffar till så vi har nu ännu mera rester till imorgon...

Passar med andra rotfrukter också.

Jag gjorde en snabb liten sallad av majs, stora vita bönor och resten av fetaosten.

1 kommentar: