Här är ett nytt favoritrecept på lax! Om man inte gillar så stark mat så rekommenderar jag att man tar lite mindre curry.
Det ser kanske inte så aptitligt ut men det var gott. Maten åkte rakt ner i matlådor för att ätas till lunch nästa dag.
Recept, 4 port
4 laxfiléer
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 dl cremefraishe
1/2 dl mjölk
2 msk curry
2 dl riven västerbottenost
Salt och peppar
Lägg laxen i en smord form, salta och peppra. Hacka purjolök och lägg i en bunke. Pressa ner vitlök och blanda ner cremefraish och mjölk. Blanda ner curryn så den fördelar sig jämt och blanda sedan ner den rivna osten. Bred blandningen jämt över laxfiléerna. Tillaga i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter. Servera med kokt potatis eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar