Efter ett mindre (!) uppehåll är bloggen igång igen. Jag har inte riktigt haft tid att göra nya recept och det känns lite tråkigt att lägga upp gamla recept om och om igen. Men nu har jag alltså gjort rullader på lövbiff. Innan jag rullade ihop dem kryddade jag och la på en skiva parmaskinka i varje rullad. Blev inte helt tokigt! Till rulladerna gjorde jag klyftpotatis, ärtor och sås gjord på buljongen från rulladerna.
Lövbiff (2 skivor per person)
Parmaskinka (man kan ha all möjlig fyllning så som persiljesmör, syltlök, gurka, senap eller ostfyllning)
5-7 dl vatten (beroende på storlek av gryta)
1,5 köttbuljongtärning
Salt och peppar
Potatis (olivolja och salt)
Ärtor
Grädde (valfri fetthalt)
Soja
Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda. Lägg på fyllningen och rulla ihop. Fäst med en tandpetare. Salta och peppra. Bryn rulladerna lite snabbt i grytan så de får fin stekyta och slå sedan på vattnet och lägg i buljongtärningarna. Låt sjuda i ca 40 minuter.
Färdiga att brynas.
Ser inte så aptitligt ut nej... Men det blir bättre!
Ser fortfarande inte så bra ut... Men det luktar gott!
Skala potatisen och skär i klyftor. Blanda klyftorna med lite olivolja och salt i en bunke och lägg sedan på en plåt i ugnen i ca 20-25 minuter.
När rulladerna är klara tas de upp ur grytan. Ta vara så den mängd av buljongen som du vill göra sås av. Slå på en skvätt grädde, några droppar soja tills du har rätt färg och red av med lite mjöl.
Klart att äta. :)
Ni får ursäkta kvalitén på bilerna. Min vanliga kamera hade helt slut på batteri så det blev mobilkameran istället.
Ser jättegott ut och potatisen med. En riktig söndagsmiddag.
SvaraRadera