tisdag 7 juli 2015

Matpaj med purjolök och varmrökt lax

Egentligen ska man göra pajen med pajskal, men det struntade jag i och gjorde utan. Blir lite lättare så. 


Recept
1 purjolök
350 gram varmrökt lax
100 gram riven parmesanost
4 ägg
2 dl creme fraishe
2 dl majonäs
1 dl finhackad dill
Sparris

Finhacka purjolöken och stek den tills den mjuknar. Stek sedan sparrisen så även den blir lite mjuk. Lägg purjolöken i en form och finfördela laxen ovanpå. 


Blanda parmesanosten, ägg, creme fraishe, majonäs och dill noga. Salta och peppra. 


Fördela äggstanningen över laxen. Dekorera med sparrisen. Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter på 225 grader.

Servera med en sallad och kanske en romsås (creme fraish och stebitsrom).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar