måndag 10 februari 2014

Mörkt filmjölksbröd med frön

Det här brödet är jättegott och superenkelt att göra. Rör ihop alla torra ingredienser och när du vill baka brödet blandar du ner sirapen och filmjölken. Det ska bli ungefär som en sockerkakssmet och behöver inte jäsa. Grädda på 175 grader i 1,5 timme. Efter halva tiden lägger jag över folie eller bakplåtspapper så att ytan inte blir bränd (om man inte har varmluftsugn).


Recept
 6,5 dl grahamsmjöl
 1 dl vetemjöl
 1 dl linfrön
 2 dl solroskärnor
 2 dl rågsikt
 2 tsk salt
 2 tsk bikarbonat
 1 liter filmjölk
 2,5 dl mörk sirap

Strö över solroskärnor innan du sätter in brödet i ugnen. Receptet blir två limpor och kan absolut halveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar