måndag 24 februari 2014

Canneloni

Perfekt när man känner sig pysslig, har tröttnat på vanlig lasagne och vill göra maten något annorlunda. Gott dessutom.


Recept
En sats köttfärssås (blanda till din favoritsås)
En sats ostsås (eller vanlig Bechamel)
2 förpackningar lasagneplattor, färskpasta
Riven ost

Nu utgår jag från att de flesta färskplattor ser hyfsat lika ut. De jag brukar köpa kommer i långa remsor. Dela en sådan lång remsa i två. Lägg ut halvan på bord. Lägg en klick köttfärssås längs ena kortsidan, börja sedan rulla ihop till en rulle. Lägg i form. 


Om rullen känns tom går det att peta in mer färs i efterhand i ändarna av rullen. När alla rullar är klara och ligger i formen häller man över ostsåsen. Strö över riven ost och gratinera i ugn i ca 20-30 minuter. Servera med en sallad.

Det går även att byta ut köttfärssåsen mot andra fyllningar, t.ex spenat och fetaost eller ricotta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar