torsdag 14 maj 2015

Älgstek och hasselbackspotatis

Lyxmiddag! Behöver inte säga så mycket mer. 


Recept
Älgstek (steksnöre)
Smör till bryna
Salt, peppar, ev lite rosmarin
Hasselbackspotatis
Potatis
Smör
Ströbröd
Salt

Bind upp älgsteken så den blir jämn i formen, på det sättet blir även tillagningen jämn. Bryn i en stekpanna så den blir jämn och fin i färgen, på det sättet håller köttsaften sig inne i steken lättare också. Sätt in i ugnen i ca 175 grader med stektermometer till den visar 70 grader. Då tar du ut steken och virar in i folie i ca 15-20 minuter innan servering. 


Skala potatisen och skär täta skåror, men inte helt igenom. Ett tips är att lägga potatisen i en träslev, på det sättet tar kanterna av sleven emot och kniven går inte igenom hela potatisen. Pensla potatisen med smör och strö sedan över lite salt och ströbröd (gör potatisen lite frasigare). In i ugnen på ca 175-200 grader i ca 25 minuter, till potatisen är genomlagad.  

Till serverades haricots verts med lite flingsalt, bearnaisesås och en skysås från älgsteken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar