onsdag 27 maj 2015

Pastasås med räkor eller mozarella

Så himla god pastasås, med bra sting! Passar jättebra med räkor eller kräftstjärtar men om man inte gillar/tål/äter skaldjur så går det utmärkt med mozarella i småbitar också.


Recept 4 port
400 gram krossade tomater
2 dl cremefraishe Paprika/Chili
2 vitlöksklyftor
3 msk hummerfond
Persilja
Räkor/Kräftstjärtar/Mozarella

Rör ihop ingredienserna (förutom persiljan, den kan man vänta med till slutet) och värm upp i en kastrull. Om du har skaldjur till såsen så rör du i dom efter att du lyft bort kastrullen från spisen precis innan du ska servera (här kommer persiljan i också). Mozarellan kan du skära ner i småbitar och lägga över pastan och såsen på tallriken. Men det är ju en smaksak såklart, vill man ha osten mer smält så rör man ner den tidigare.

Vill man ha såsen mildare kan man blanda ner hälften naturell creme fraishe och bara hälften smaksatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar