tisdag 19 maj 2015

Nattjäst bröd

Ett recept jag fick av en kollega, ett väldigt enkelt och gott bröd som inte kräver en massa knådning.


Recept, ca 9st frallor
3 gram jäst
300 gram vatten
390 gram mjöl (går bra att blanda lite sorter)
7-9 gram salt
15-25 gram honung

På kvällen/morgonen (8-10 timmar innan utbakning)
Rör ihop jäst med vatten så det löser sig. Blanda ner övriga ingredienser i en bunke. Sätt på ett lock eller plasta igen den, låt stå i rumstemperatur för jäsning.


Vid utbakning
Häll ut degen på bakbord. Dra ut degen och vik den sedan i omgångar, lite som ett paket. Degen ska bli spänstig. Låt vila under bakduk i ca en timme. Dra ut degen lite fyrkantigt och dela i 9 delar som frallor eller dela i 3 avlånga delar så har du baguetter istället. Grädda i 250 grader i ca 10-15 minuter.

Väldigt goda med lite segare yta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar