Idag blev det amerikanska pannkakor till lunch, med jordgubbssylt. En riktig lyxlunch! Eller lyxfrukost/middag om man så vill.
Recept, 2 personer (ca 5 pannkakor)
3 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
3 dl mjölk
2 ägg
Lite smör att steka med
Jordgubbssylt
Per portion: ca 498 kcal
Blanda mjöl och bakpulver noga. Häll i mjölken och vispa till en jämn smet. Knäck i äggen och vispa ytterligare. Värm stekpannan och smörj med smöret. Stek pannkakorna!
Så här ser det ut precis när smeten är lagd i pannan.
Så här ser det ut när det är dags att vända på pannkanan.
Då blir den så här fin!
Lite jordgubbssylt, klart att äta! Men...
Det går bra att ha grönsaker till fast det är pannkakor (grönsaker kvar från tacosmiddagen). Vem har sagt att jordgubbssylt och grönsaker inte passar ihop?
Vill man ha det ännu matigare är stekt falukorv gott till (iallafall till vanliga pannkakor så borde funka till amerikanska också!)
SvaraRadera