söndag 2 januari 2011

Gratinerad hummer

Här kommer receptet på vår nyårsförrätt! Inspiration är tagen från recept.nu men jag gjorde i princip ett eget recept, lite beroende på vad jag hade hemma och vad som verkade gott.


Recept, 2 portioner

1 hummer
5 champinjoner
1 tsk mjöl
1 tsk smör
1 dl grädde
1 äggula
1,5 dl riven parmesanost
Salt, peppar

Dela på hummern och ta ut allt ätbart kött, kasta resten så skalen blir helt tomma. Skär köttet i små bitar. Tärna champinjonerna och stek dem lätt i en panna med lite smör. Lägg ner hummerköttet mot slutet. Värm smör och mjöl i en kastrull och vispa sedan ner grädden, äggulan och 1 dl av osten. Salta och peppra lite. Rör ner champinjonerna och hummern. Det ska bli som en tjockare sås eller som en lättare stuvning. Lägg röran i skalen och strö över resten av osten. Gratinera i ca 175-200 grader tills osten blivit lite gyllenbrun. Servera med en liten bit bröd.

 Direkt från kyldisken.

Delad. Stick kniven mot huvudet med spetsen på eggen pekande mot stjärten. På det sättet får man mer kraft åt att bryta kniven genom det hårda skalen kring huvudet.

 Fylld....

 Färdig....
 
  Uppäten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar