Idag lagade jag kycklingfilé med parmesan och persilja. Det blev en middag av det vi hade hemma i princip, vilket alltid är trevligt. Till det hela kokade jag ris och gjorde en ädelostsås (mer ost!).
Recept, 2-3 portioner
2 kycklingfiléer
1-2 dl riven parmesan
1 dl hackad persilja
Smör till stekning
Lite vatten
Skär en ficka i varje kycklingfilé som du fyller med parmesan och persilja. Stäng fickan med tandpetare. Bryn filéerna hastigt i en djupare panna (gärna med tillhörande lock) så de får fin färg. Häll på vatten i pannan så filéerna står i ca 1 cm vatten. Sätt på lock och låt filéerna puttra i ca 20 minuter tills de är genomstekta/kokta.
Det blir rätt mycket mat med en hel kycklingfilé var, om man vill kan de alltid delas på när de är färdiggjorda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar