lördag 1 januari 2011

Gott nytt år!

Nu har bloggen vaknat till liv igen, lagom till en riktig nyårsmiddag! I det här inlägget kommer jag bara visa vad som lagades sen tänkte jag skriva ut hela recepten i separata inlägg senare, annars skulle det här bli ett riktigt monsterinlägg! 

Vår nyårsmiddag var en trerätters som såg ut såhär:


~Snittar~

Toast med stenbitsrom och färska handskalade räkor.



~Förrätt~

Ostgratinerad hummer med champinjoner och parmesan.

En hummer räcker till två portioner.



~Varmrätt~

Oxfilé Wellington med kantareller, haricots verts och madeirasås.

Direkt från ugnen.

På en bädd av haricots verts med madeirasås.

Med lite vin, levande ljus och en väldigt trevlig och hungrig sambo.


~Efterrätt~

Crème brûlée.
 Med och utan socker på.
Tyvärr gick inte karamelliseringen av sockret så bra men det blev väldigt gott ändå!
 Lite extra vaniljfrön på botten.

1 kommentar:

  1. Vilken god Nyårsmeny, "känner" doften från din Oxfilé Wellington, ser riktigt god ut!

    Ser fram emot nya spännande recept under 2011.

    Gott Nytt År till dig och Sambon ♥♥♥

    SvaraRadera